(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Povidla z rajčat (do buchet místo švestkových povidel) - vynikájící
Potřebné ingredience
2,5kg rajčat( větší radši oloupaná a zbavená dužiny a semínek) -NAKRÁJENÁ NA KOSTKY,1 kg cukru-já dala krupici,ale může být i krystal. Pak: 2 vanilkový cukr,4lžičky kyseliny citronová( ale záleží na kyselosti,může být i méně), a nakonec dochutit lžičkou mletého zázvoru
Postup přípravy
Rajčata omytá a částečně i oloupaná,bud nakrájená,nebo já rajčata podrdila(potrhala na kousíčky) v ruce, smícháme s cukrem(krupicovým nebo krystalem). Tuto směs uvedeme do varu. Vše ztlumíme a přidáme vanilkový cukry,kyselinu citronovou a mletý zázvor-ale opatrně,je strašně aromatický. Toto vše táhnutím,čili probubláváním necháme zhoustnout. Ale hlavně za občasného promíchání-rajčata mají tendenci se připalovat. Pak tuto směs nalijeme do čistých sklenic a je hotovo. Nemusíme obracet a využití je stejné,jako švestková povidla-jsou sladké a ještě lepší než švestková povidla. Používám je do buchet a vydrží v chladnu celou zimu!!!!! Fakt mňamka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jeremy
(upraveno)
11. 10. 2012, 21:23






nahlásit
endria
(upraveno)
14. 10. 2012, 10:30
@jeremy
Opravdu je to dobré,je to fakt jiný a opravdu to zkuste. A můžu říct,že to nikdo nepozná,že je to z rajčat,což opravdu tá chut je jedinečná.
. Připomíná mě karamelový želé se sladkou chutí,ale to fakt je třeba ochutnat. Zlom vaz a dobrou chuť



nahlásit

backa
(upraveno)
11. 10. 2012, 19:59
I já jsem vařila z rajčat džem a byl moc dobrý,nikdo nepoznal z čeho je.

nahlásit
jazina
(upraveno)
11. 10. 2012, 17:44
Dělala jsem z rajčat marmeládu a je také vynikající







nahlásit
endria
(upraveno)
14. 10. 2012, 10:32
@jazina
Jé,to věřím,to zkusím příště,ale myslím,že postup je skoro stejný,ne? Ale fakt vyzkouším. Dík za tip.



nahlásit